נתרן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/03/2003 | 02:16 | מאת: שירה

שלום ! שמתי לב שבבדיקות הדם האחרונות שעשיתי יש מגמה של ירידה ברמת הנתרן. נובמבר 141 דצמבר 138 מרץ 135 (הגבול התקין התחתון) רציתי לדעת אם יש משמעות לירידה הזו בתקופה קצרה כל כך ואם כן איך מעלים את רמת הנתרן. חשוב לציין שאני מוסיפה הרבה מלח לאוכל ולכן זה מפתיע שהרמה נמוכה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שירה שלום! רמות הנתרן בד"כ מושפעות ממשק נוזלי הגוף. כאשר יש חוסר, רמות הנתרן עולות ("ריכוז" של הדם) ובעודף, הן יורדות (דילול). אם זאת, כאשר הרמות הן בטווח התקין, אין סיבה לדאגה. לגוף יש פיזיולוגיה מורכבת השומרת על רמות מאוזנות של הנתרן. יש סיבה קלינית לברור היפונתרמיה כאשר הרמות יורדות מתחת ל - 130. מכיוון שיש מגוון סיבות (אשר רובן לא תזונתיות) הגורמות להיפונתרמיה, לא תמיד יש מקום לטיפול תזונתי ורק אבחנה מסודרת מכתיבה את אופן הטיפול. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית