בשר רזה לנועה שיף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/03/2003 | 15:41 | מאת: רביב

שלום, בהודעה לפני מספר ימים המלצת על בשר בקר רזה. רציתי לשאול איזה חלקים של הבשר נחשבים לרזים? לדוגמא האם כתף זה בשר רזה? האם הכוונה לבשר שצבעו אדום ללא כתמים לבנים של השומן? בתודה, רביב

19/03/2003 | 15:54 | מאת: רביב

ברור לי שצריך להוריד מהבשר את חלקי שומן הנראים לעין. רציתי לשאול אם יש הבדל בין חלקי הבשר השונים לאחר הסרת השומן הנראה לעין.

רביב שלום! מידע רב בנושא בשר בקר ואופן הטיפול בו ניתן לקבל באתר של מועצת החלב: www.milk.org.il החלקים הרזים בבשר הבקר הם במספרים : 11-18, 4,5,6,8,10( לדוגמה : כתף, פילה, פילה מדומה, צוואר, מותן, כנף העוקץ ), תמונה של "מפת הפרה" מחולקת לפי נתחים ממוספרים צריכה להיות אצל הקצבים (לא הצלחתי למצוא תמונה כזו באינטרנט) אבל תמונה של הנתחים לפי שמות יש ב: http://www.milk.org.il/cuts.asp נועה

20/03/2003 | 12:06 | מאת: צבי

נועה שלום, בימים האחרונים דנו בנושא בשר בקר. קראתי גם את דבריו של התזונאי צביקה קורן בעמוד זה המזהיר מהקשר בין בשר בקר וסרטן. במידה וקים חשש לקשר בין בשר בקר וסרטן - מדוע לצרוך אותו בכלל. למרות שעוף והודו דלים ב-B12 וברזל, האם הם לא מספיקים לאדם שאוכל את כל שאר המאכלים: דגים, גבינות ביצים, חלב וכך הלאה. מי אמר שמי שמתנזר מבשר בקר אבל כן אוכל את כל שאר המאכלים, יסבול מחוסר ב-B12 וברזל??? אשמח לשמוע את תגובתך, צבי

מנהלי פורום תזונה קלינית