מוצרי סויה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/02/2002 | 21:56 | מאת: ניצן של אורי

שלום, שאלותי בנושא הן: א. האם ישנה עדיפות מבחינה תזונתית לתחליף חלב על בסיס סויה על פני תחליף חלב רגיל? ב. האחות בטיפת חלב אמרה לי שלא כדאי לי לתת לבני (תינוק בן שנה וחודש) מעדני סויה. למה? האם זה נכון? תודה מראש, ניצן של אורי

לקריאה נוספת והעמקה

ניצן שלום! זכור לי שכבר שאלת אותנו (3/2) לגבי תכשיר מזון לתינוק המבוסס על חלבון סויה. האם תשובתי לא סיפקה אותך? לגבי מעדני סויה, מבחינת תינוק שצריך לגדול ולהתפתח, מוצרי חלב כעיקרון יהיו עדיפים על פני סויה. זה לא שהסויה תגרום לנזק אך התועלת התזונתית ממנה לבניית הגוף היא נמוכה. מוצרי חלב מספקים חלבון הרבה יותר איכותי (שלא כמו הסויה) לבניית הגוף, תורמים כמות נכבדה של סידן הנספג אופטימלית (בסויה גורמים המפריעים לספיגה טובה), מכילים שומן שהוא מרכיב חשוב בתזונת תינוקות (כולל הכולסטרול!), ואינם כוללים בתוכם פיטואסטרוגנים (הורמונים צמחיים) שאינם נחוצים לתינוק. לכן, לסיכום, קיבלת עצה טובה ומבוססת בטיפת חלב. נועה

14/02/2002 | 14:20 | מאת: גיל

האם מומלץ לצרוך חלב סויה על פני חלב פרה בגיל ההתבגרות? בביקור בבית טבע, הסבירו לי שחלב פרה הוא כמו רעל למערכת העיכול- ומאז, כחודשיים בערך אני שותה רק חלב על בסיס סויה.

מנהלי פורום תזונה קלינית