לכל המעוניין - ערכים תזונתיים בסוגי בשר שונים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

לכל המעוניין בנושא ולאור השאלות הרבות - לאחר בדיקה במקורות מידע מהיימנים, עולים הנתונים הבאים: ערכי B12 בבשרים שונים (ל - 100 גר') : דג סלומון - 3.46 מק"ג בשר בקר - 2.64 מק"ג הודו - 0.35 מק"ג עוף - 0.26 מק"ג ערכי ברזל בבשרים שונים (ל - 100 גר') : דג סלומון - 0.99 מ"ג בשר בקר - 2.99 מ"ג הודו - 1.43 מ"ג עוף - 1.79 מ"ג המלצתי האישית היא לגוון, לאכול מכל סוגי הבשר, כל אחד ויתרונותיו. כמו כן, המלצתי היא לאכול בשר, עד 7 מנות בשבוע. תזכורת, זו המלצתי המקצועית אך אף אחד לא מחוייב לקבלה... בתאבון לכולם! נועה

23/03/2003 | 10:53 | מאת: שירן

היי, אני רואה שבעוף יש יותר ברזל מהודו. אז מדוע בעצם ממליצים על הודו להעשרת ברזל לתינוק, על פני עוף? ואני מניחה שבחלקים מסוימים יש יותר ברזל מאחרים - ואז התמונה הפוכה (???)

שירן שלום! המספר הזה הוא כללי, בחלקים של הבשר האדום יש יותר מבבשר הלבן, וזה יוצא יותר מבעוף. נועה

23/03/2003 | 13:22 | מאת: שי

שלום לנועה, מהמידע שספקת עולה כי ניתן בעזרת עוף הודו וסלמון להשלים את הצורך בברזל ו-B12 ללא צריכת בשר בקר. אז מדוע את בכל זאת ממליצה עליו? האם יש לו יתרונות פרט לברזל וB12 שאין לאחרים?

23/03/2003 | 18:34 | מאת: רונית

לנועה: אם בסלמון יש יותר B12 מבקר, אז ברור שסלמון עדיף. אך האם אכילה של עוף והודו מספיקה מבחינת ברזל (בהנחה שרוצים לוותר על בקר)?

24/03/2003 | 08:50 | מאת: ברנרד

לגבי סוגית הבשר והסלמון - אם הבעיה בבשר בקר היא השומן הרווי, אזי סלמון הוא גם דג שמן. האם בו אין חשש משומן רווי? כיצד ניתן לקבל נתונים דומים גם לגבי טונה או מאכים אחרים? אודה לך באם תוכלי להפנות אותנו למקורות המידע ששלחת?

25/03/2003 | 12:22 | מאת: גיל

זה קצת מוזר, כמעט אין הבדל בין עוף להודו. ובהודו יש חלקים אדומים שאמור להיות בהם יותר B12 וברזל. ביחוד אם משווים את זה לחזה עוף שהוא לבן. האם באמת אין הבדל גדול בין עוף להודו? האם זה נכון שהודו פחות שמן מעוף?

שלום לכולם! משמח שהנושא מאוד מעניין את כולם. אני שולחת לכם לינק לאתר המשמש אותי וגם את מאגרי המידע של מדינת ישראל (נכון להיום) - מאגר המידע של משרד החקלאות האמריקאי: http://www.nal.usda.gov/fnic/cgi-bin/nut_search.pl מס' הערות: 1. להכניס את שם המזון בשורת החיפוש. 2. חשוב לזכור שבבשר, יש חלקים שונים ודרכי הכנה שונות. אני ניסיתי לתת ממוצע. 3. לגבי בשר, צריך לשקול ערך תזונתי כמכלול, לא רק B12 או ברזל אלא סך כל הערכים החיוביים יחדיו. 4. תשובתי לכל השואלים נשארת זהה, המלצתי היא לגוון את סוגי הבשר אותם אוכלים. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית