לנועה - אוכל בהיריון והקשר למערכת העיכול של התינוק
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
היי שוב, 1. . האם ידוע קשר בין מה שאוכלת האם בהיריון לבין תגובת הילד לאותו מזון שנאכל? למשל, בהיריון הקודם אכלתי המון המון דברי חלב, ומאז שבתי נולדה היא סובלת מגזים. עד היום. האם קשור? 2. ובהיריון - כאמור, אני אוכלת המון דברי חלב, ובהיריון הנוכחי יש לי התכווצויות שרירים מאוד חזקות כבר מתחילת שליש שני. למה עוד זה יכול להיות קשור מלבד סידן? והאם העובדה שלפני 6 חודשים כמעט התנזרתי מדברי חלב, למשך כחודשיים בשל החשש שזו הסיבה לגזים של בתי (שעוד ינקה אז)ף יכולה להשפיע? 3. נועה, תודה רבה על תגובותייך לשאלותיי. איני יודעת אם את עונה על תגובות על שאלות שכבר ענית עליהן (באותו דיון כמובן) באופו שיטתי. לכן, אסב את תשומת לבך לתגובה נוספת שלי (+עדכון), שנרשמה, לאחר תגובתך בפעם השנייה, ואשמח להתייחסותך: http://rambam.doctors.co.il/forums/read.php?f=296&i=32694&t=32179 4. ובעניין התינוקת (שומנ חודשים)- באופן כללי. האם זה בסדר להכין תחליף חלב סויה, ממי שזיפים שחורים (במקום המים הרגילים), או אולי לערבב יחד עם מים רגילים (לצורל הקלה על היציאות? האם זה יכול לגרום לרגישות, כאבי בטן וכו? וכיצד חולטים שזיפים (כמה זמן במים? חולטים כפי שהם) ובאילו שזיפים מדובר? שחורים יבשים? ובאותו עניין, האם אפשר להוסיף תמרים? (כמה?) למנת הפירות? חיים או שצריך לבשל? האם לתמרים יש רגישויות? ובכלל בעניין התינוקת- האם מספיק טוב לקנות פירות יבשים בסופר? והאם אפשר להשתמש בממרח תמרים רגיל שקונים בסופר? האם עדיף שקיות סגורות? או תפזורת? המון שאלות, אשמח למענה כלשהו אף על כל חלק שהוא משאלותיי תודה רבה
שירן שלום! לגבי צריכת מוצרי חלב בזמן ההריון והשפעה על מע' העיכול של התינוק - למרות שיש קשר ברור בין תזונת האם להתפתחות העובר, אני לא רואה קשר להופעת גזים שהיא תופעה ידועה בקרב % גדול מהתינוקות בחודשי החיים הראשונים. (בתינוקות יונקים פחות אך גם התופעה קיימת). לגבי מיץ שזיפים, אין להכינו כבסיס לתכשיר הזנה לתינוקות (אותם יש להכין לפי הוראות היצרן). כמו כן, יעצתי לך כבר לפנות לייעוץ גסטרו בנוגע לעצירות. נועה