מיץ מפוסטר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם מיץ שעבר פיסטור איבד את יתרונותיו הבריאותיים?
דלית שלום, בהנחה שאנו משווים בין מיץ טרי לבין מיץ סחוט שעבר פסטור ולא מיץ המכיל חומרי שימור או תוספת סוכר, אז ההבדלים הינם יחסית זניחים. תהליך הפסטור נעשה בטמפ' גבוהה ולכן ויטמינים הרגישים לחום ולחמצון כגון ויטמין C וחלק מויטמיני B יורדים בכמותם, הרידה המשמעותית ביותר היא בחומצה פולית ובויטמין C. בשאר המרכיבים ההבדלים זניחים. יש לזכור כי מטרת הפסטור להאריך את חיי המדף של המוצר וזה עדיף על שימוש בחומרים משמרים ותוספת סוכר בכמויות גדולות. בברכה, דנה
היי שלום החלטתי לקחת הפסקה מבשר לכמה חודשים או להפחית ממש בכמות הבשר שאני אוכל ורציתי לדעת מה אפשר לאכול במקום זה כדי לשמור את כל הצרכים החיוניים לגוף כגון ויטמינים.