בשר כבש - לנועה שיף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/03/2003 | 19:46 | מאת: ברנרד

לנועה שיף: בהתיחסותך לבשר בקר לא הזכרת בשר כבש. האם זה אומר שכבש לא מומלץ? האם בשר כבש שמן יותר מבקר? בברכה ברנרד

31/03/2003 | 19:58 | מאת: דנה ויינר

ברנרד שלום, תוכל לבדוק ערכים של כל סוגי הבשר באתר הבא כפי שצוטט בתשובתה של נועה : http://doctors.co.il/forums/read.php?f=284&i=33108&t=32686 בבדיקה שערכתי באתר זה מצאתי כי תכולת השומן הרווי בבשר כבש שווה לשומן החד בלתי רווי, ואינה שונה בהרבה מבשר הבקר, אך יש לזכור כי סוגי הבשר ותכולת השומן משתנים בהתאם לתנאי הגידול. נכון לנתונים בארץ, תכולת השומן והכולסטרול בבשר כבש גבוהים יותר מבשר בקר ( ההשוואה בין החלקים היחסית רזים של שני הבשרים). גם בהמלצות העולמיות של ארגוני בריאות ותזונה, אין כל המלצה להמנע מבשק בקר אלא מבשר "אדום " הכולל בשר חזיר ובשר כבש. בברכה, דנה

03/04/2003 | 12:39 | מאת: ברנרד

שלום דנה, בשר אדום זה גם ובעיקר בשר בקר. אז אם ממליצים להמנע מבשר אדום, זה כולל בשר בקר.

מנהלי פורום תזונה קלינית