היפר אינסולין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/03/2003 | 01:45 | מאת: יפעת שחר

בס"ד שלום וברכה! קודם כל תודה רבה על המוכנות לעזור. אני בת 25 , אם לשתי בנות (שנתיים וחצי שנה) ומניקה. לאחרונה חשתי חולשה כללית פעמים רבות מאד למרות שהשתדלתי לישון מספיק , לנוח, אני לוקחת ויטמינים באופן קבוע ושותה המון. העובדה שאני מניקה לא מסבירה את החולשה בייוחד כיוון שצימצמתי את ההנקה עד לפעם אחת בלבד בכל יממה. בקיצור- לא היה לי ברור מה קורה. חשבתי שאולי אם אוכל בצורה מסודרת יותר: 3-4 פעמים בכל יום ואקפיד לא לנשנש בין הארוחות ארגיש טוב יותר אבל להפתעתי הרגשתי לא השתפרה ואלוי אפילו היפך. ניסיתי להבין מה קורה לי ופנתי לרופא ששלח אותי לבדיקות דם. לא ידעתי שאסור לאכול לפני הבדיקות הללו וממש לפני הבדיקנ אכליתי ארוחת בוקר רוויה בפחמימות וסוכרים. (דייסה עם דבש, עוגיה ועוד שטויות) לאחר כחצי שעה נבדקתי. רמת הסוכר שנמצאה בדם היתה 68 כאשר המינמום התקין לאדם בצום הוא 60. כלומר, רמת הסוכר שלי הייתה נמוכה למרות שאכלתי ארוחה רצינית ממש לפני כן. הרופא הסביר לי שאני סובלת מבעיה שאינה מחלה אבל היא בעיה שנקראת היפר אינסולין. רמת הסוכר שלי נוטה לרדת במהירות ואז אני מרגישה סחרחורת ותחושת עילפון, הוא הסביר לי שכאשר אני אוכלת במצב כזה רמת הסוכר יורדת עוד יותר. זה היה לי מאד הגיוני כי כאשר אני רעבה( שזה יכול להיות כמה שעות אחרי שאכלתי) אני מרגישה מיד שאני כמעט מתעלפת וזה לפעמים ממש מביך או מגוחך כי זה נראה כאילו רק לפני כמה שעות אכלנו ארוחה מלאה, רב האנשים שאכלו איתי עדיין מלאים גם אני עוד שבעה ולא רוצה לאכול אבל אני מרגישה שאני חייבת לנשנש משהו. אם אני לא מנשנשת אני מרגשיה יותר ויותר רע. כשאני מגיעה למצב של רעב ממש אני מרגישה שיש לי כזה מין כאב ראש שכמה שאני אוכל זה לא יעוזור ואולי יהיה אפילו יותר גרוע ואכן, אחרי הארוחה(אם התחלתי אותה במצב של רעב רציני) אני מרגישה מאד מאד חלשה, מטושטשת, לא רואה כל כך טוב כאילו בתוך ערפל וכולי. שאלתי ובקשתי: א. אם תוכלו בבקשה לתת לי עוד אינפורמציה בנושא ולהפנות אותי לאתרי אינטרנט שיסבירו לי על כך. ב. מענינת אותי במיוחד שכיחות התופעה: האם זה נפוץ? זה מענין אותי במיוחד כי שמתי לב שכאשר אני רעבה זה מאד מציק לי ואני מאבדת סבלנות בקלות לפעמים אפילו מגיבה בעצבנות עד שאני אוכלת ויש בסביבתי אנשים רבים שמסוגלים להתאפק הרבה זמן גם כשהם רעבים. רק לאחרונה הבנתי שבעצם, כשאני רעבה אני מרגישה מאד רע ולא בטוח שכולם מרגישים כך כשהם רעבים. האם זה אכן לא שכיח שאנשים סובלים מירידת סוכר שכזאת? ג. לא תמיד זה אפשרי לאכול כל כמה שעות (הרופא המליץ לי לאכול כל ארבע שעות). במידה ואני מתחילה להרגיש " ירידה" האם כדאי לי לאכול משהו קטן מתוק ולחכות ואחרי זה לאכול את הארוחה? האם זה ימנע את החולשה אחרי הארוחה כי רמת הסוכר תתאזן? ד. האם העובדה שאני שותה כמות מים גדולה בבת אחת יכולה להשפיע לרעה על הרגשתי? ה. האם שתית סוכרזית במינון סביר (פעמיים שלוש ביום) מזיקה לי? בתודה מראש על עזרתכם יפעת אני מקווה שתוכלו לספק לי אינפורמציה בענין.

לקריאה נוספת והעמקה

יפעת שלום! אנו מניחות כי את סובלת מתופעה הנקראת היפוגליקמיה ראקטיבית. רצוי שהרופא שלך יאשר שזו אכן האבחנה. אם כן, את יכולה לעשות חיפוש באתרים לפי מינוח זה (reactive hypoglycemia). אם זהו אכן המצב, הרי שאת זקוקה לייעוץ דיאטנית ולטיפול תזונתי בהתאם. טיפול כזה ינחה אותך דווקא לפחמימות מורכבות המספקות לגוף סוכר המגיע לדם בקצב איטי, ולא סוכרים פשוטים. דנה ונועה

מנהלי פורום תזונה קלינית