ספיגת סידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/03/2003 | 17:11 | מאת: טילי

אני מוצאת שכל נושא ספיגת הסידן לוט בערפל. אם, למשל, מומלץ שלא לקחת תוספי סידן כגון קלטרייט פלוס בסביבת מוצרי חלב בתואנה שמוצרי חלב מפריעים לספיגת הסידן - איך מתיישב הדבר עם ההמלצה להרבות במאכלי חלב לצורך העשרת הגוף בסידן? שאלה נוספת, האם ההמלצה הנ"ל שלהפריד בין מוצרי חלב לתוספי סידן תקפה גם לגבי מזונות אחרים עתירי סידן כגון ברוקולי, סרדינים, שקדים וכדומה? אני לגמרי מבולבלת כבר. מודה מראש על תשובה מפורטת.

31/03/2003 | 13:52 | מאת: דנה ויינר

טילי שלום, הפתרון לבעית מוצרי החלב מאוד פשוטה. את התוספים אין ליטול בזמן ארוחות המכילות מוצרי חלב, או הרחק ככל האפשר מארוחה, למשל לפני השינה, או מוקדם בבוקר לפני הארוחה, או בתום ארוחה בשרית.אין להפסיק לצרוך מוצרי חלב. ההשפעה היא רק שהשניים נלקחים בו זמנית. לגבי שאר המזונות שציינת (פרט לסרדינים ), תכולת הסידן אולי גבוהה אך רמת הספיגה יחסית נמוכה, כך שהשפעתם במקרה זה זניחה. בברכה, דנה

31/03/2003 | 15:11 | מאת: טובה

שלום האם אפשר לקחת תוספי סידן על קיבה ריקה? האם נגרם נזק בלקיחת התוסף ביחד עם מאכלי חלב? בין כה עד שהכדור מגיע לקיבה, הסנדביץ כבר נספג, לא כן? אז באמת יש השפעה שלילית על הגוף אם כדור VITA CAL נלקח לאחר אכילת סנדביץ עם גבינה? מה ההיגיון לקחת תוסף קלציום אחרי ארוחה בשרית, הגוף לא מתבלבל? בין ספיגת חלב לבשר? אנא תשובה מפורטת שנבין פעם אחת ולתמיד איך לקחת את התוספות ולמה !! תודה.

מנהלי פורום תזונה קלינית