שומנים רוויים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב מה ההבדל בין שומן חד בלתי רווי לשומן רב בלתי רווי? כוונתי אינה למוצרים אלא מה בדיוק מגדיר אותם ככאלה. תודה
תמר שלום, כדי להבדיל בין סוגי השומן הבלתי רווים צריך להבין מה ההבדל ביניהם לבין שומן רווי. שומן רווי - מולקולה המורכבת מפחמנים הקשורים זה לזה בקשר יחיד ( זהו סוג של קשר כימי). שומן בלתי רווי - מולקולה המורכבת מפחמנים הקשורים זה לזה גם בקשרים יחידים וגם בקשרים כפולים. שומן בלתי רווי מתחלק לשתי קבוצות עיקריות : שומן חד בלתי רווי - כשמו כן הוא, מכיל קשר כפול אחד. שומן רב בלתי רווי - מכיל לפחות שני קשרים כפולים. דוגמאות למזונות העשירים בשומן רווי - שמן קוקוס, חמאה, שומן בקר, שמן דקלים ( לציין שבכל סוגי השמנים יש אחוז מסויים של שומן רווי ). מזונות עשירים בחומצות שומן חד בלתי רוויות - שמן זית, שמן קנולה, בוטנים ושומן בקר. מזונות עשירים בחומצות שומן רב בלתי רוויות - שמן חריע, חמניות, תירס, סויה וכותנה. בקבוצת השומן הרב בלתי רווי נמצאות גם חומצות השומן אומגה 3 . אלו נמצאות בעיקר בדגי ים צפוניים - מקרל, סלמון, הרינג, טונה וסרדינים. בברכה, נועה ודנה