שומנים רוויים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/03/2003 | 00:20 | מאת: תמר

שלום רב מה ההבדל בין שומן חד בלתי רווי לשומן רב בלתי רווי? כוונתי אינה למוצרים אלא מה בדיוק מגדיר אותם ככאלה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
31/03/2003 | 00:22 | מאת: תמר

31/03/2003 | 21:59 | מאת: דנה ויינר

תמר שלום, כדי להבדיל בין סוגי השומן הבלתי רווים צריך להבין מה ההבדל ביניהם לבין שומן רווי. שומן רווי - מולקולה המורכבת מפחמנים הקשורים זה לזה בקשר יחיד ( זהו סוג של קשר כימי). שומן בלתי רווי - מולקולה המורכבת מפחמנים הקשורים זה לזה גם בקשרים יחידים וגם בקשרים כפולים. שומן בלתי רווי מתחלק לשתי קבוצות עיקריות : שומן חד בלתי רווי - כשמו כן הוא, מכיל קשר כפול אחד. שומן רב בלתי רווי - מכיל לפחות שני קשרים כפולים. דוגמאות למזונות העשירים בשומן רווי - שמן קוקוס, חמאה, שומן בקר, שמן דקלים ( לציין שבכל סוגי השמנים יש אחוז מסויים של שומן רווי ). מזונות עשירים בחומצות שומן חד בלתי רוויות - שמן זית, שמן קנולה, בוטנים ושומן בקר. מזונות עשירים בחומצות שומן רב בלתי רוויות - שמן חריע, חמניות, תירס, סויה וכותנה. בקבוצת השומן הרב בלתי רווי נמצאות גם חומצות השומן אומגה 3 . אלו נמצאות בעיקר בדגי ים צפוניים - מקרל, סלמון, הרינג, טונה וסרדינים. בברכה, נועה ודנה

מנהלי פורום תזונה קלינית