פירות כארוחת בוקר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני נוהג לאכול 4 פירות כארוחת בוקר. במהלך היום אני לא אוכל יותר פירות . האם יש בעיה של ריכוז סוכר בארוחה אחת? האם יש בעיה של חלוקת סוכר על פני היממה. אני מעדיף לאכול את הפירות כארוחה, אחרת לא יוצא לי לאכול פירות בין לבין.
גיא שלום! כעיקרון 4 - 3 מנות פרי הן ההמלצה היומית לצריכת פירות. בכל זאת 4 מנות פרי (שזהו סוכר פשוט המגיע במהירות יחסית לזרם הדם) זו מנה יחסית גדולה. כאשר הגוף מקבל מנה גדולה של סוכרים שהם בעצם אנרגיה, יש לו 2 נתיבים עיקריים לבחור בהם: 1. שימוש מיידי - אך זה תלוי במידת הדרישה, כלומר הפעילות הגופנית. 2. אגירה. הגוף יודע לאגור אנרגיה בצורה של שומן ולכן את עודף הסוכר הוא יכול להפוך בתהליך מטבולי לשומן. לכן, אם נצא מתוך הנחה שאתה בריא, אך אינך מאוד פעיל, עיקר האפקט של ארוחה כזו עלול פשוט להיות השמנה. אפקט נוסף וחשוב הוא הפרשת אינסולין - אכילה מוגברת של סוכרים, גורמת להפרשה מוגברת של אינסולין. כמויות אינסולין גבוהות לאורך זמן אינן בריאות, ועלולות לגרום למצב בו הגוף מתרגל לאינסולין ונעשה "עמיד" בפניו ועל כן יש צורך בהפרשה עוד יותר מוגברת של אינסולין. זהו שלב ראשון לפני התפתחות סכרת של הגיל המבוגר. לא הכרחי שדברים יתפתחו בכיוון זה אך עדיין לא מומלץ "לאתגר" את הגוף באופן זה. עדיף לאכול מנה אחת או שתיים של פרי עם אבות מזון נוספים כמו חלבונים, שומנים וסיבים תזונתיים המעכבים פירוק וספיגת הסוכר לדם (לדוגמא - קורנפלקס עשיר בסיבים עם חלב 3% ופרי). נועה נועה