אומגה 3 ו-DHA

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/04/2003 | 18:16 | מאת: עומר

שלום! חפני זמן לא רב שאלתי אותכן שאלה על ה-DHA שבאומגה 3 ועניתן לי שכמויות גדולות של חומצת השומן DHA מצויה בדגי ים צפוניים, אך שבדגים טריים שנמצאים למשל בשימורים שלא עברו תהליך שימור בייחוד כאשר מדובר בשימור בשמן צמחי אין כמעט את חומצות השומן הרצויות. להזכיר אני חולה קרוהן ורציתי לשאול שאם בכול זאת אני רוצה לצרוך את ה-DHA בצורה טבעית איך כדאי לאכול את הדגים אם לא בשימורים כך שיכילו את הכמויות הגדולות של ה-DHA. תודה רבה מראש!!!

לקריאה נוספת והעמקה
06/04/2003 | 19:04 | מאת: נועה ברימברג-אזרד

עומר שלום ההמלצה היא לצרוך דגי ים ובעיקר דגי מים עמוקים כמו סלומון, טונה, מקרל. ניתן לקנות דגים אלו בצורה קפואה, אני מניחה שלכך התכוונו כותבות התשובה הקודמת. בכל מקרה ניתן לקנות תוספים המכילים שמן דגים (קפסולות) וישנם גם ממרחים , סירופים וקרמים על בסיס שמן דגים ו DHA הנמכרים בבתי מרקחת. כמו כן תמיד ישנה אפשרות לצרוך את שמן הדגים המקורי, שממנו אפשר לצרוך כף ליום . נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית