גבינות צאן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
רציתי לדעת האם יש הבדל מבחינת ערכים תזונתיים ועיכול בין גבינה מחלב עיזים לבין גבינה מחלב כבשים?
רונית שלום! הבדלים בעיכול אינם צריכים להיות דרמטיים אך לפחות בקצב תלויים כמובן בהרכב התזונתי.לדוגמא, תכולת שומן גבוהה יותר תגרום לקצב עיכול איטי יותר. הבדלים תזונתיים בין שני סוגי החלב אכן קיימים. בכל הפרמטרים, חלב כבשים עשיר יותר - בקלוריות, חלבון, שומן, פחמימות ומינרלים כמו סידן ומגנזיום. נועה
אבל בכל זאת ממליצים יותר על חלב עיזים מאשר כבשים. למה?