דברי חלב לרגישה לחלב - בת 9 חודשים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
היי שוב, ייתכן שבתי בת ה-9 חודשים רגישה לחלב (או לסוכר החלב), אינני באמת יודעת. תחליף חלבי כלשהו עושה לה שלשולים . אין לי כוונה לעשות לה בדיקת דם כרגע כדי לוודא. מגיל 4 חודשים וחצי היא ניזונה מחלב סויה. ולהערכתי, ככל שהיא אוכלת כמות גדולה יותר של תחליף חלבי או צמחי (כלשהו), יש לה יותר גזים. בנוסף, היא אוכלת פירות, ירקות, עוף/הודו. השאלה - מה הדין לגבי דברי חלב של ממש (יוגורט וכו')? האם אוכל לנסות לתת לה מאלה? האם הרגישות היא אותה רגישות? מה בדיוק לתת לה? ואיזו כמות נותנים? האם במקום בקבוק? זמן מסוים אחרי ירקות??? בקיצור, הייתי רוצה לנסות מוצרי חלב, על חשבון תחליף החלב. אנא עצתך. תודה רבה
שירן שלום! למיטב ידיעתי אין בדיקת דם לקביעת אלרגיה למזון. הבדיקה היחידה היא תבחין עור וגם היא לעיתים נותנת תוצאות שגויות. לכן בד"כ הקביעה נעשית על פי קליניקה, כלומר הסימפטומים המופיעים בתגובה למזון + היסטוריה רפואית נוספת + היסטוריה משפחתית. לטעמי תכשיר צמחי אינו טוב דיו להזנת תינוקות וצריכה להיות סיבה מוצדקת לשימוש בו. לכן כאשר מתעורר חשד, יש לגשת לרופא ילדים, רצוי גסטרואנטרולוג או אלרגולוג אשר מסוגל לאבחן האם זו אלרגיה (אשר מתבטאת לחלבוני חלב פרה אך עלולה להתבטא גם לחלבוני הסויה) או שמא אי סבילות לסוכר החלב לקטוז. שני המצבים הללו יחסית נדירים באוכלוסיה אם כי קיימים. במידה ואחד משני המצבים הללו קיים, הרי שיש תכשירי מזון לתינוקות המתאימים למצבים אלו והינם טובים יותר מבחינה תזונתית. מכיוון ואיני יודעת ממה בתך סובלת, קשה לי לתת לך תשובה מתאימה לגבי התחלת מתן של מוצרי החלב. לתינוקות להם יש אלרגיה מוכחת, עושים חשיפה הדרגתית ומבוקרת לחלב בסביבת בית החולים כאשר הם מגיעים לגיל שנה, זאת מתוך צפיה שהאלרגיה חלפה (כפי שקורה לרוב). אוכל רק לומר לך שאם בתך אכלה כבר מוצרי חלב (גבינה או יוגורט), ולא הגיבה להם, הרי רוב שרוב הסיכויים שאינה אלרגית כלל או שהאלרגיה/רגישות שהייתה, חלפה. נועה