קליפת שקדים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
מדוע יש תזונאים הממליצים להשרות שקדים למספר שעות במים, לקלף את הקליפה, ולאכול אותם ללא הקליפה?
שלום לך! איני יודעת מה הסיבה להנחייה זו אך אני מעריכה שאין זו הנחייה סוחפת לכל האוכלוסיה. בקליפה הדקה של השקד יש סיבים. לרוב האנשים (בריאים וחולים) ההמלצה היא להרבות בסיבים. עם זאת, יש אנשים הסובלים מהפרעות במערכת העיכול העלולות לגרום לחסימות מעיים. לאלו מומלץ דווקא להפחית ככל שנותן בצריכת הסיבים. ייתכן וההנחיות אליהן שמעת כוונו לאנשים אלה? נועה