אינסולין - לנועה שיף
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
נועה שלום, בתשובתך לגיא בקשר לפירות, הזכרת את נושא רמות גבוהות של אינסולין כהתחלה של סכרת. יש לי בעיה שאחרי ארוחה מופרש (לדעתי בלבד זה עדיין לא מוכח) יותר מדי אינסולין שגורם לי להרגיש לא טוב. אני מניח שזוהי REACTIVE HYPOGLYCEMYA. אחרי ארוחה אני חייב לאכול מתוק, כי אחרת אני לא מסוגל לתפקד. אחרי ארוחה אני אוכל לדוגמא 150 גרם של עוגיות לפסח או וופלים. האם מצב זה מוביל לסכרת ומה לדעתך ניתן לעשות למנוע זאת? לא לאכול מתוק אחרי האוכל זה לא פתרון טוב, כי זה אומר לסבול. יש לציין שלאורך השנים אכלתי הרבה מאוד מתוק. אני מניח שהבעיה העיקרית היא פחמימות, אך ללא פחמימות הארוחה לא נראית לי מספקת. בתודה מראש, רון.
רון שלום! אם זו אכן הבעיה (וניתן לבדוק זאת בבדיקות דם לא מאוד מסובכות), הרי שנידרשת הקפדה על תפריט מסויים (המכיל דווקא פחמימות מורכבות ולא "מתוק" כפי שהאינסטינקטים מורים) שיש לבנות בעזרת דיאטנית. לגבי הסיכון/סיכוי לסכרת, מומלץ להתייעץ באופן אישי עם רופא לאחר אבחנה מסודרת. נועה
נועה שלום, אם כוונתך ל- GLUCOSE TOLERANCE TEST אז עשיתי זאת כבר פעמיים. יש חריגה מהנורמה אבל לטענת הרופאים זה בסדר. הבעיה היא אחרי אוכל ולא אחרי שתיית סוכר. אנסה לכן לבדוק את הסוכר לאחר ארוחה. האם יש טעם לבדוק גם את רמת האינסולין לאחר ארוחה? רון.