בקבוקי פלסטיק ומים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/04/2003 | 17:32 | מאת: נטע

שלום רב, במאמר המצ"ב כתוב שפלסטיק יכול לחלחל למזון, בייחוד בתנאי חום. אני נוהגת לשתות כמויות גדולות של מים מינרליים בבקבוקי פלסטיק, שמיוצרים בחו"ל (לייף-כי יותר זולים וכי יש בהם פחות חנקות). חשבתי שאולי הדרך הארוכה שהם עושים על ספינה בשמש, גורמת שהם נמצאים זמן רב בחום, ולכן זה מסוכן מבחינת הפלסטיק. שאלותיי הן: 1. האם כדאי לעבור למים המיוצרים בארץ מיכוון שזמן ההובלה שלהם לסופר הוא יותר קצר? 2. הםא בין חברות המים המינרליים בארץ, יש הבדל מבחינת טיב בקבוק הפלסטיק? 3. האם כדאי לעשות את הטרחה האיומה של לקנות מנסן מים אלקטרוני, ולמלא כל פעם בקבוקי זכוכית? תודה מראש נטע http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=282674&contrassID=2&subContrassID=2&sbSubContrassID=0

12/04/2003 | 17:36 | מאת: נטע

אני רואה שהקישור לא עבר, אז הנה קישור מאתר אחר http://news.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&path=18&id=374082

נטע שלום! אני חייבת לומר שהכתבה ןממצאי המחקר שהציגה מעניינים ודורשים את התייחסות חברות המשקאות. עם זאת, המשפטים האחרונים בכתבה הם "תשובתי" לך: "העכברים בניסוי היו חשופים לביספנול A בריכוזים גבוהים יחסית. האם גם בריכוזים נמוכים הוא עלול לגרום לנזקים בכרומוזומים? האם מדובר באפקט מצטבר? והאם הממצאים האלה תקפים גם בבני אדם? כדי לענות על שאלות אלה דרושים מחקרים נוספים". נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית