הפשרת בשר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/04/2003 | 18:58 | מאת: נעמי

שלום רב! אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלה הבאה: הפשרתי בשר טחון טרי וקפוא . ערבבתי אותו לתערובת עם ביצים, קמח מצה וירקות. טיגנתי חלק מהעיסה לקציצות. שאלתי: האם אני יכולה להקפיא בשנית את שארית העיסה ולאחר מכן להפשירה ולהשתמש בה למאכל, ללא חשש?

נעמי שלום! ההנחיה היא תמיד, לא להקפיא שנית מזון שהופשר. במקרה שלך - בזמן שהעיסה ממתינה להקפאה, מתרבים בה החיידקים וההקפאה כמובן אינה הורגת אותם. הטיגון בחום רב כן הורג. במקרה שתארת, רצוי היה לטגן את כל העיסה לקציצות ולהקפיא אותן כך. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית