ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/05/2003 | 16:54 | מאת: יריב

האם מומלץ לאכול ירקות כגון תירס וכרובית (שבדרך כלל מבשלים אותם) טריים ללא כל בישול, במטרה לשמור על ערכם התזונתי ולא לאבד דבר בבישול? ניסיתי זאת ולמרות שזה פחות טעים, זה עדיין אכיל. מה לגבי ברוקולי קישוא (אותם לא ניסיתי לאכול לא מבושלים)?

יריב שלום! אתה כמובן רשאי לאכול כפי שתבחר, אם כי יש ירקות שהסיבים בהם כה קשים לעיכול (כמו תירס) עד כי הבישול בעצם מסייע לפעולת העיכול. לגבי יציבות ויטמינים, אתה יכול לרשום מושג זה באופצית החיפוש ולקרוא תשובה מפורטת שלי בנושא זה, אני מקווה שפחות תחשוש מבישול ירקות לאחר מכן... נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית