פנצילין
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב רציתי לדעת האם ישנם מזונות האסורים על אנשים רגישים לפנצילין?
רפי שלום! פניצילין היא סוג של פטריה אשר נמצא אפקטיבי כנגד חיידקים וככזה משמש במינונים גבוהים כטיפול אנטיביוטי. שאריות פניצילין עלולות להופיע במוצרי מזון מן החי אשר טופלו וטרינירית בתרופות כמו פניצילין. בסקרים בארה"ב נמצא כי נדיר ביותר ששאריות אלה (בד"כ במינונים זעומים), יגרמו לתופעה אלרגית חמורה. קיימים סוגי פניצילין שונים במזון ורק סוג אחד משמש כבסיס לתרופה. אם זאת, לשם בטחון, מומלץ להמנע ממזון אשר נראה נגוע בפטריה או עובש (עובש כזה יכול להופיע בקליפת פירות, לחם, תפו"א ועוד). בד"כ תופעות אלרגיות של פניצילין הן עוריות אך כמובן עלולות להיות גם במערכת העיכול או הנשימה. אם אתה חש תגובות אלו לאחר אכילת מאכלים מסויימים, אפשר בשיטת האלמינציה לבחון האם הפסקת אכילתם תשפיעה לטובה ותופעות האלרגיה יחלפו. בכל מקרה אני ממליצה לך להתעניין אצל רופא אלרגולוג. נועה