היפוגליקמיה - לנועה שיף
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
נועה שלום, בעבר דנו בעניין הצורך העז למתוק לאחר האוכל. בשיחה שניהלתי עם רופא הומאופת בנושא, הציע הנ"ל לאכול בעיקר חלבונים והרבה ולהמנע מפחמימות. במטרה להמנע מנפילות סוכר לאחר הארוחה. 1) מה דעתך על כך? קשה לי קצת לדמיין ארוחת צהריים הכוללת עוף וירקות מבושלים ללא תפוחי אדמה אורז או פסטה. אם את ממליצה על כיוון זה, מה לדעתך צריכה להיות ארוחת בוקר הכוללת חלבונים ולא פחמימות? אם אני אוכל בבוקר רק גבינה למשל, לא ארגיש את נפילת הסוכר, אבל זה לא משביע. אם אוסיף לחם (אפילו ברובו מלא) כן תהיה נפילת סוכר. 2) דבר נוסף שציע הרופא הנ"ל היה חשד לקנדידה (פטריה במעיים) שמונעת את ספיגת הסוכר מהאוכל. פתרון לכך הוא לקיחת כדורי איצודופולוס. מה דעתך? תודה, רון.
גם אם את ממליצה על צריכת חלבונים לשם המנעות מנפילת סוכר, ברור שלא ניתן לאכול חלבון מן החי בכל הארוחות. לכן רציתי לדעת על איזה חלבון מהצומח את ממליצה. האם בחומוס יש חלבון, והאם הוא יכול להחליף ארוחת חלבון מהחי?
רון שלום! חומוס וכל הקטניות הם חלבון צמחי טוב אבל גם עשירים בפחמימות מורכבות והרבה סיבים. הם נחשבים בעלי אינדקס גליצמי נמוך. נועה
רון שלום! אני איני נוהגת להמליץ על דיאטה דלת פחמימות (ראה דיוני עבר בנוגע לדיאטת אטקינס המפורסמת). גם חלבונים הינם בעלי השפעה (מעט נמוכה יותר אך קיימת) על עליית אינסולין ולכן עלולים גם הם לגרום לתופעה. אתה נתקל בשתי גישות ולדעתי עליך לנסות וללכת אם זו שעובדת בשבילך הכי טוב. לגבי אצידופולוס, שווה לנסות, זה טוב מהרבה בחינות נוספות. נועה