אשלגן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
רציתי לשאול באילו מזונות קיים ריכוז גבוה של אשלגן?אחי סובל מהתכווצויות כואבות ברגלים ואמרו לו שזה מצביע על מחסור באשלגן?מישהו מכיר את התופעה ואת הטיפול בה?
שמש שלום ! את התופעה אני לא מכירה אבל המקורות לאשלגן הם: קטניות, חיטה מלאה ומוצריה, תפוחי אדמה, עגבניות, גזר, סלרי, אגוזים, פרות הדר, בננות, פירות יבשים, בשר בקר, עוף ודגים.
שמש שלום מחסור באשלגן יכול לגרום לתופעה של כיווצים, השאלה מדוע נגרמה תופעה זו ואת זה לדעתי כדאי לבדוק, האם פעילות גופנית מוגברת?, האם הזעת יתר (נדיר)?, האם שימוש בתרופות הגורמות לאיבוד אשלגן?, האם יש בעיה הורמונלית?. בכל מקרה לאחר התייעצות עם רופא לגבי מקור הבעיה תזונה עשירה באשלגן יכולה לעזור. הפירות והירקות מכילים אשלגן בכמויות משתנות לרוב הם די עשירים באשלגן. מזונות הנחשבים לבעלי תכולה גבוהה יחסית של אשלגן נחשבים מעל 200 מ"ג ב 100 גרם. למשל: בננות, תפו"א, עגבניות, אבוקדו, ירקות ירוקים עליים כמו: פטרוזיליה, כוסברה וכד', סלרי, סלק, ענבים, פירות יבשים, תמרים, פטריות (טריות), זרעים למינהם, קיטניות, חלב. נועה
רוב תודות לשתיכן.נקווה שיעזור.