צרבת
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום מזה מספר חודשים אני סובל מצרבת חריפה בעיקר בבוקר ובערב (לאחר הארוחות). מטופל ב - Controloc 40 מבקש לקבל המלצות ביחס לדיאטה שתסייע להתמודד עם התופעה (מה אסור ומה מומלץ) זוהר
שלום זוהר! עברתי את אותה התופעה לפני כ-6 שנים וכל החכמולוגים יעצו לי לשתות חלב,לאכול שקדים בכדי למנוע את הצרבת. אולם לאחר שטיפלתי רק בסימפטום ולא בשורש הבעייה,המצב הוחמר ועמדתי לעבור 3 ניתוחים. במקרה נפגשתי עם חבר שעוסק ברפואת צמחים והוא הציל אותי מהניתוחים. אם אתה רוצה פרטים נא לפנות למייל האישי שלי ולהשאיר טלפון שלך. בברכת רפואה שלמה. אבי
זוהר שלום תזונה עשירה בסידן היתה נהוגה בעבר כפתרון לצרבת מתוך מחשבה כי הסידן הבסיסי יסתור את החומצה ויקל על הצרבת. היום אנו יודעים כי אין זה נכון ופעולה כזו אומנם מקלה רגעית, אך לטווח הארוך גורמת להפרשה גדולה יותר של חומצה ותחושת חוסר הנוחות גוברת. מזונות שומניים גורמים להחלשתו של שריר הסוגר לנו את היציאה מהקיבה אל הושט לכן מזונות עשירים בשומן כמו, שקדים, אגוזים, טחינה , מוצרי חלב שמנים, מזונות מטוגנים ועוד רק עלולים להחמיר את המצב וכדאי להימנע מהם. המלצות נוספות תוכל למצוא אם תלחץ על אופציית החיפוש ובחלון שיפתח תרשום צרבת. ישנה שם תשובה של ליטל מה 3.12.02 שיכולה לסייע לך. כמו כן נסה לעשות במקום ארוחות גדולות 3 ביום, ארוחות קטנות יותר ותכופות כך שרוב הזמן יהיה מזון בקיבה (בעיקר פחממתי כמו לחם, קרקרים דלי שומן, תפו"א, אורז וכד'), שיוכל לספוג את חומציות הקיבה. מקווה שעזרתי נועה
נועה שלום תודה על תשובתך המקיפה ומעניינת. זוהר