לקטוז
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, אני סובלת מאי סבילות ללקטוז. בהתאם להמלצה קודמת קראתי את כל החומר בפורום הקשור ללקטוז, אולם לא מצאתי עדיין תשובה חד משמעית לשאלה שרציתי לשאול : האם יוגורט אכן מכיל לקטוז רב כך שיש לצרוך אותו רק בליווי הכדורים ? כשאובחנתי הגסטרולוג אמר לי שבמוצרים החמוצים, יוגורט ולבנה, הלקטוז מפורק ואין חשש לאכול אותם. אני אכן אוכלת מוצרים אילו הרבה וללא בעיות עיכול נלוות. לאחרונה נתקלתי במידע שונה, וגם כאן בפורום צויין היוגורט כמכיל לקטוז רב. רציתי לדעת גם לגבי מוצרי חלב עיזים, האם הם מכילים פחות לקטוז ממוצרי חלב פרה דומים ?
בר שלום! נראה לי שצריך להבדיל בהתייחסות ללקטוז במוצרי החלב בין הרגישים ללקטוז עצמו לבין אלו אותם מעניינת תכולת הסוכר הכללית. ביוגורט, סוכר החלב (לקטוז) ברובו מפורק לגלוקוז וגלקטוז, זאת בשל פעילות חיידקי היוגורט. לכן מוצרי מזון אלו מתאימים לרגישים ללקטוז. מבחינת תכולת הסוכר הכללית, היא יחסית גבוהה למוצר חלב ולכן חולי סכרת נדרשים להתייחס לכך. להערכתי זהו מקור הבלבול. לגבי חלב עיזים (או כבשים...), התייחסנו לכך בעבר בתשובותנו. את יכולה לחפש את הפרטים. בכל מקרה, תכולת הלקטוז דומה. נועה