גרנולה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/06/2003 | 14:14 | מאת: אבי

שלום רב . האם גרנולה זה מאכל מומלץ ובריא ? האם הויטמינים והמינרלים שבשיבולת שועל נשמרים גם לאחר קלייתם כמו בגרנולה? שמעתי שגרנולה מכילה שומנים מוקשים המזיקים לבריאות , האם זה נכון ? תודה אבי

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום! על פניו אין כל רע בגרנולה. תערובת של דגנים, אגוזים ופירות אשר בנוסף לקלוריות שבה תורמת כמות יפה של סיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים. נכון שיש ויטמינים שפעילותם נפגעת בחלקה ע"י חימום. זו אחת הסיבות מדוע רוב חברות המזון מוסיפות בכל מקרה ויטמינים לדגנים ללא קשר לתכולת הויטמינים הטבעית. מינרלים אינם נפגעים או משתחררים בעקבות הקלייה. לגבי שומנים מוקשים, אלו בהחלט לא מומלצים. כדאי לבחור גרנולה שאינה מכילה שומן צמחי מוקשה. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית