מאכלים לחולי צליאק
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
מהם החומרים המצויים במאכלים או תוספות האסורים לחולי צליאק? האם מותר להשתמש במרק עוף "דגש" של תלמה-הרכיבים הם:מלח,עמילן ,דסטרוזה,שמן צמחי,ירקות מיובשים.? תודה
מרסל שלום אנשים הרגישים לגלוטן שהוא חלבון המצוי בחיטה, שעורה , שיבולת שועל, השייכים למשפחת הדגניים צריכים להימנע ממזונות בהם מוזכרים הדגנים הנ"לבאופן מפורש. או מוצרים המופקים מדגניים אלו למשל בירה, לתת קווקר. כמו כן כדאי להיזהר מרכיבי מזון שמקורם מהדגנים הנ"ל כך למשל עמילן חיטה או שעורה אינו רצוי אך עמילן תירס או סויה מותר. אותו הדבר לגבי מרכיב ברשימת המרכיבים שמוגדר כחלבון צמחי, השאלה היא איזה חלבון צמחי? חלבון חיטה? חלבון סויה? כאמור חלבון חיטה אסור לעומת הסויה שמותר וכד'. לכן אם ברשימת המרכיבים לא מפורט איזה עמילן או איזה חלבון צמחי משמש כדאי להיזהר ולנסות לברר זאת אם ע"י שימוש במדריך שהוציאה עמותת הצליאק ו/או ע"י התקשרות אל החברה לברור. לפעמים תבלינים מסוימים מכילים קמח ולכן למשל לא מומלץ לאכול את הדוריטוס בטעמים או הצ'יפס בטעם עגבניות וכד'. לסיום לקניית המדריך תוכל לפנות לעמותת הצליאק טל: 6781481 - 03 כמו כן במידה ואינך חבר עדין בעמותה, הדבר מומלץ ביותר. בהצלחה נועה