שאלה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם מומלץ לאכול את הצהובה הטובה [גבינה צהובה] בלי כולסטרול ? או שזה לא משנה ?
לילך שלום! בין גבינה צהובה רגילה ל"צהובה הטובה" יש הבדל מבחינת קלוריות, שומן רווי וכולסטרול (אם כי ההבדל אינו משמעותי כשאוכלים כמות קטנה - נאמר פרוסה אחת) שהוא לטובת "הצהובה הטובה". לעומת זאת מבחינת כמות חלבון וסידן, יש יותר (ומשמעותית), בגבינה צהובה רגילה. צריך לציין ש"עמק לייט 9%" מצטיינת ביתרונות של שני סוגי הגבינה שצויינו (כלומר, פחות קלוריות שומן וכולסטרול ויותר סידן). לדעתי כאשר אוכלים מעט, זה ממש לא משנה, ומי שאוכל הרבה, זה תלוי במצבו הבריאותי אם יש צורך בכלל להגביל במרכיב תזונתי זה או אחר. נועה