שומן מוקשה =שאלה לדיאטנית
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני רוצה בבקשה לדעת יותר אינפורמציה לגבי שומן מוקשה.מדוע הוא לא מומלץ? האם הוא יותר משמין? שאלה חשובה נוספת: האם כל קלוריה היא קלוריה או שקיים הבדל בין קלוריות הנובעות משוקולד או אותן קלוריות הנובעות מפחמימות(לחם וכדו') ? והאם שריפת קלוריות והשומן והירידה במשקל היא זהה?
שלום דלית שאלת מספר שאלות: א. לגבי שומן צמחי מוקשה, מדובר בעיקר בשומן קוקוס ושומן דקלים,והסיבה שאינם מומלצים היא היותם שומן רווי, ולא בגלל שהם יותר משמינים. ב. את צודקת, קלוריה היא קלוריה, אך ההבדל הוא שמקורות שונים של אבות מזון אינם נותנים את אותה כמות קלוריות! למה הכוונה? גרם שומן-נותן 9 קלוריות גרם פחמימה-נותן 4 קלוריות גרם חלבון-נותן 4 קלוריות. מכאן שאם אכלנו משהו עתיר שומן באופן יחסי-סביר להניח שהוא יכיל יותר קלוריות. דוגמא ספציפית: קחי תפוח אדמה מבושל, המכיל בעיקר פחממות, לעומת אותה כמות של תפוח אדמה כאשר היא מטוגנת כצ'יפס- כלומר תוספת משמעותית של שומן. איפה יהיו יותר קלוריות? כמובן שבצ'יפס, ורק בגלל תוספת (מיותרת) של שומן. ג. כאשר מנסים לרדת במשקל יש חשיבות לא רק לכמות הקלוריות אלא גם להרכב, ואני מקווה שזה עונה לשאלתך השלישית. אם זה לא היה כך, סביר היה להניח שאפשר היה לכתוב תפריט של 1500 קק"ל המורכבת משלוש חבילות שוקולד, כל אחת 100 גרם. בפועל, אי אפשר לבצע דיאטה כזו ולשמור על הרכב גוף בריא, ולפיכך מוצא הקלוריות חשוב לא פחות מכמותן הסופית בברכה-ליטל
ליטל שלום. אני פוגשת אותך פעם ראשונה והצלחת להרשים אותי מעל הציפיות. ענית לי תשובות מעניינות, מלאות ומוסברות בפירוט ניכר . אני מודה לך מאוד. ויש לי בקשה ממך ,אני רוצה לאכול אוכל בריא ,לא משמין ולא שומני ואולי תוכלי לעזור לי בתפריט תזונה של 1500 קק"ל. אני בריאה לחלוטין ולא אלרגית למזון כלשהו. אבל אינני אוהבת בשר. אני אוהבת דגים. חלבי . גלידות. שוקולדים. דגני בוקר ,לחם שיפון . אני סובלת מעצירות. אנא עזרי לי ואל תפני אותי לדיאטנית בקופת חולים.