עוף והודו לתינוקת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/06/2003 | 09:41 | מאת: גלי

בתי בת 7 חודשים. אוכלת פירות וירקות. הבנתי שניתן כבר להוסיף בשר לארוחת הירקות. איזה בשר כדאי להוסיף? (עוף, שווארמה הודו)? איזה חלקים מהעוף? (שוקיים, כנפיים)? האם עליי להוריד את העור קודם לבישול? האם מבשלים את המרק עם כל הירקות במיים? המון תודה.

גלי שלום! בעיקרון הודו מומלץ יותר (לא כ"כ משנה איזה חלק) בגלל תכולת ברזל גבוהה יותר. החלק שנטחן הכי טוב ונוח לשימוש בשלב הראשון הוא הכנפיים. קשה להוריד את העור מהכנפיים לפני הבישול ולכן ניתן לעשות זאת לאחר הבישול. אין חשש, התינוק זקוק לקלוריות שמקורן בשומן. לא כ"כ הבנתי את שאלתך האחרונה... נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית