קטניות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/06/2003 | 09:07 | מאת: גל

בתי בת 7 חודשים. בטיפת חלב נאמר לי כי ניתן להוסיף קטניות לארוחת הירקות שהיא אוכלת (כרגע ללא בשר, אך בקרוב מאוד עם בשר). מאיזה קטניות כדאי להתחיל? איך מבשלים אותן? (יש צורך בהשריה מוקדמת קודם להכנסתן למרק)? האם הן עלולות לגרום לעצירות (מידיי פעם סובלת מיציאות קשות וכואבות)? תודה.

גל שלום! בשר עדיף על קטניות בשלב זה, בגלל תכולת הברזל ואיכות החלבון שבו. התחילי להוסיף קודם כל בשר ואת הקטניות בשלב מעט מאוחר יותר, כך שלא יבואו על חשבון הבשר. בעיקרון כל הקטניות טובות ואף מסייעות ליציאות רכות יותר בגלל הסיבים המסיסים שבהן אך כמובן עלולות לעשות גם גזים... את האפונה והעדשים אין צורך להשרות וניתן להוסיפם למרק או להגישן בצורת מחית. את כל יתר הקטניות יש להשרות ללילה במים. כדי להפחית את הגזים כדאי להחליף את מי ההשרייה מספר פעמים. נועה

15/06/2005 | 09:21 | מאת: אבי שרון

מה זה קטניות הנקראות "עטר" , המקובלות מאד אצל יוצאי תימן. מה השם הלועזי שלהן?

מנהלי פורום תזונה קלינית