בישול תירס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/06/2003 | 18:59 | מאת: רמי

אני מנסה לבשל לעצמי תירס אך ללא הצלחה. איני יודע האם קודם להרתיח סיר ואח"כ להוסיף את התירס ולמשך כמה זמן מומלץ לבשלו? אודה לך אם תוכלי לעזור לי בעניין זה.

25/06/2003 | 22:04 | מאת: יעל

איזה תירס - חי או שקית קפואה ? שקית קפואה- מרתיחים מים בסיר, כשהמים רותחים - מכניסים את התירס- ממליחים קלות ומחכים שהמים ירתחו שוב. מבשלים כמה דקות וסוגרים את האש.

26/06/2003 | 02:06 | מאת: רמי

06/12/2006 | 11:46 | מאת: סמדר

נועה שלום! בחורף אני אוהבת לאכול מרקים. האם מרק תירס מזין? קל לעיכול? מה הערכים התזונתיים של התירס לאחר הבישול? תירס נחשב לדגן, ובאותה נשימה אומרים שהחלבון שבו איננו מלא. כדי להשלים את החלבון מה צריך להוסיף? בשביל חלבונים לא עדיף לאכול קיטניות? תודה

רמי שלום! למרות שאין זה פורום בישול, אשתדל לחלוק איתך מניסיונה של אמא חנה: תמיד רצוי להוסיף הירק לסיר שהמים כבר רתחו בו, אחרת זה לוקח הרבה יותר זמן. תירס מבשלים במי מלח (המלחה לפי הטעם, אך בריא יותר לא להשתמש בהרבה מלח...), בסיר סגור עם פתח קטן לשיחרור אדים, על אש קטנה לאחר הרתיחה. הבישול צריך לארוך בין 7 ל - 15 דקות. אם קונים את התירס בשוק, על הדרך וכדומה, כדאי לברר איזה תירס זה. "תירס סנפרוסט" הוא מתוק וצריך בישול יחסית קצר. "תירס בהמות" כשמו כן הוא, מגודל למאכל פרות והוא זן פחות טעים וקשה יותר, מה שדורש זמן בישול ארוך יותר. טיפ ממני - להוסיף למי הבישול כמה עלים מעטיפת התירס (צעירים בצבע ירוק בהיר). זה משפר את הטעם. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית