שמן זית מול אגוזים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לא ברור לי מדוע מהללים כל כך את שמן הזית, מלבד הנקודה שהצמידו אותו בהרבה מחקרים לתזונה ים תיכונית אולם מבחינת הרכבו ניתן להשיג זאת גם באגוזים. ניתן לקבל את אומגה 9 גם מאגוזים ובמיוחד מאגוז לוז שמכיל באופן יחסי הרבה יותר אומגה 9 ופחות שומן רווי. שמן הזית גם לא מכיל את אומגה 3. לעומת זאת השמן עובר תהליך עיבוד וזיכוך (אפילו שמן הזית מכבישה קרה) שוודאי לא משפר את תכונותיו . הצרכן גם לא בטוח לגבי איכות השמן ואם לא ערבבו בו שומן אחר . לעומת זאת באגוזים כל החסרונות האלה לא קיימים. אתה קונה מוצר שאתה רואה את הטריות שלו. הוא אינו עובר כל תהליך עיבוד. אין פה מקום לזיופים ובתור בונוס אתה מקבל לא רק שומן אלא אבות מזון נוספים כמו מינרלים וחלבונים. אשמח לשמוע מדוע בכלל כדאי להמשיך לצרוך שמן נקי . אני כמובן לא מתייחס לשיקולי טעם. בתודה
שאול שלום! למרות שבחשיבה לוגית, אנו נוטים להתרשם כי התכונות של מזון מסויים נובעות אך ורק מתכונותיו הכימיות, לא כך הוא הדבר. בכל הנוגע למזונות, יש כנראה עוד מרכיבים רבים שטרם זוהו ועל כן לא ניתן להסביר בדיוק את מנגנון פעולתם. הרי שאם היינו מייחסים את תכונות שמן הזית אך ורק להרכבו הכימי, היה ניתן לסנטזו באופן כימי ולצפות להשפעה זהה למקור. כנראה שיש בשמן הזית עוד מרכיבים פיטוכימיקלים לא מזוהים שתורמים לפעילותו המיטיבה. ולגבי אגוזים, אתה כמובן צודק שגם להם תכונות טובות ובריאות. אין פה שום סתירה. בברכה, נועה