בישול עם משקאות דיאט
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
נאמר לי שכאשר משתמשים במשקאות דיאטטים לבישול, התוצרים מסרטנים. האם זה נכון. אם יש סכנה בבישול מסוג זה?
זה נכון, אם הממתיק המלאכותי הוא אספרטיים. אספרטיים מתפרק בחום והתוצרים של הפירוק אינם יפים לבריאות... ליטל
לליטל להב (או לכל מי שיכול לתת תשובה מלומדת) (שוב אזרח מודאג...) אבל האם הסכנות שנובעות מבישול עם אספרטיים מהווים סכנה רצינית. נאמר אם אני עובד במסעדה גדולה שמשתמשת בדרך קבע בדיאט קולה בבישול בחום גבוהה עלי לדואג לשלום הלקוחות
אזרח מודאג שלום! קודם כל, אין צורך להיות כה מודאג... האספרטיים מתפרק בחום ל - 2 חומצות האמינו מהן מורכב. הבעיה הבריאותית מתבטאת רק בצריכת כמות יומית גדולה וללא מזון חלבוני. אני מבינה שבמסעדה, משקאות הדיאט משמשים כרוטב לבישול. אם מדובר על מנות בשריות אז כמובן שהבעיה לא קריטית. ובכל זאת חשוב לומר שלמען הגילוי הנאות, עליכם לציין לפני הלקוחות על השימוש בהם. למה בעצם? האם מדובר במנות דיאטטיות/דלות סוכר? בברכה, נועה