פשתן טחון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום לכן שמעתי שמומלץ להשתמש בפשתן טחון. אלא שכדי להפיק ממנו את מלוא התועלת יש להשתמש בו מיד לאחר הטחינה. אני מבקש לדעת, האם כאשר מוציאים מדי פעם פשתן השמורבמקפיא, מנה לשימוש יומי, הפשתן מאבד את כל איכותו? הרי טחינה של מנת פשתן מדי יום, נראית לי משימה שלא רבים יוכלו לעמוד בה לאורך זמן. תודה על תשובתכן ומועדים לשמחה גד
גד שלום! סוג חומצות השומן שבזרעי הפשתן (אלפה לינולנית-אומגה 3), חשוף לנזק חמצוני לאחר הטחינה, אשר אכן פוגע באיכותו. גם אור וחום פוגעים באיכותו. הקפאה לא מונעת את נמגע עם החמצן ועל כן לא מבטלת את התהליך המזיק. ניתן להשיג שמן פשתן מכבישה קרה במיכלים האטומים לאור אותם יש לשמור בקירור. כך ניתן לבטל את ההשפעות השליליות. בברכה, נועה