פשתן טחון תוספת לשאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/04/2005 | 17:17 | מאת: גד

לנועה שיף שלום תודה על תשובתך. אני מבקש להוסיף ולשאול, אולי הפעם השאלה יותר מורכבת: א. האם האור והחום מבטלים גם את השפעתו המבורכת של הפשתן הטחון על מערכת העיכול? ב. האם הבישול של דגים, מעומק הים הצפוני, מבטל לחלוטין את השפעתו של אומגה 3 המצוי בהם? ג. מהו השימוש הממומלץ בשמן הפשתן? דרך אגב שמן הפשתן הוא די יקר. ד. האם לא נכון ונוח יותר להשתמש בגלולות של אומגה 3? ה. האם השימוש באגוז המלך יכול לספק את כמות האומגה 3 היומית? ואם כן כמה אגוזים? ן.האם שימוש מידי בפשתן טחון בתבשיל חם, הנצרך מיד, גם הוא פגום? אני מודה לך על התיחסותך. מועדים לשמחה. גד

לקריאה נוספת והעמקה

גד שלום! להלן תשובות לשאלותיך: א. לא, המרכיב המיטיב עם תפקוד מערכת העיכול הוא הסיבים התזונתיים. אלו כמובן לא נפגשים כתוצאה מחשיפה לאור או חום. ב. כל סוג של עיבוד המזון המכיל חומצות שומן מסוג אומגה 3 תורם לתהליך הנקרא חימצון ההורס בסופו של דבר את חומצות השומן. ככל שיש יותר עיבוד, כך יש יותר איבוד. בכל שלב פוחתת הכמות האיכותית של השומן. ג. השימוש המומלץ הוא תיבול מזונות קרים (סלטים בעיקר). ד. נכון! הגעת למסקנה הנכונה. אלו גם מכילים מרכיבים אנטיאוקסידנטים כמו ויטמין E השומרים מפני תהליך החימצון. ה. חשוב להדגיש שבמזון הצמחי (למעט אצות) אין את חומצות השומן DHA ו - EPA מסוג אומגה 3 אלא את חומצת השומן אלפהלינולנית שהיא המקור שלהן. אם משתמשים במקור, צריך "לקוות" שהתהליך האנזימטי היוצר את תוצר ההמשך (DHA, EPA), מתקיים ביעילות בגוף. לצערנו, ההנחה הרווחת היום בעולם המדע היא שהתהליך האנזימטי הטבעי בגוף אינו יעיל דיו לספק את מלוא הדרישה של הגוף. לכן ההמלצה היא לצרוך שמן דגים או אצות (מזונם של הדגים...). לגבי האגוזי מלך אם כן, הם מספקים כמות יפה של חומצת שומן אלפהלינולנית, כ - 2.5 גר' במנה של 7 יח'. אך שוב, זה לא מבטיח שהשומן יהפוך בגוף למה שאנו רוצים... ו. אני מקווה שהבנת מההסבר שלי שיש בתאור דרך הבישול שלך משום איבוד מה מאיכות השמן אך קשה לכמת אותו. חג שמח גם לך! נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית