צהובה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
יש לי שאלה, אולי אני לא פונה לפורום המדוייק אך לדעתי 99 אחוז ממצב בריאותינו הוא עפ"י התזונה שאנו צורכים. אני בת 21 גובה: 158 אני בשומרי משקל.. הייתי במשקל כבוד 55 ועכשיו עליתי ל- 59.. אני כבר יותר משנה בשומרי משקל.. ואוכלת המון המון ירקות.. כפות ידיי וכפות רגליי במיוחד צהובות באופן לא רגיל... נאמר לי לפני כחודש שזהו עודף ויטמין a שנמצא בגזר , בירקות ופירות כתומים בעיקר.. במשך החודש האחרון השתדלתי להפחית בצורה משמעותית את הצריכה בגזר ובכתןמים כאלו ואחרים.. אך עדין כפות ידיי צהבהבות וכפות רגליי צהובות מאוד מאוד.. בנוסף יש לי קצת רגישות לקור.. כל הזמן כפות ידיי ורגלי קרות ועורי יבש מאוד (בלי קשר: אני בסיומה של מחלת פסוריאזיס טיפתי, כרגע מנסה להיפטר בעיקר מהצלקות שנותרו) הצבע בכפות ידיי ורגליי נמצא כבר הרבה חודשיים והדבר מתחיל להדאיג אותי.. אני מקווה שזו לא בעיה בכבד.. כי עכשיו התחלתי לקחת גם רוקאטן 20 מ"ג נגד פצעים בפנים.. אני לא יודעת אם כל הסיפטומים והתרופות שציינתי קשורות אחד בשני , אך זהו מצבי הבריאותי בגדול.. מקווה שתוכלי לעזור לי ולראות מה הבעיה אני יודה לך מאוד.. המשך יום מקסים... :)
מאי שלום! קרטנואידים אכן נמצאים בכמויות גדולות בירקות/פירות צהובים וכתומים אך גם בירוקים: גזר, בטטה, תרד, דלעת, כרוב, חסה, עלי סלק/לפת/חרדל וכו' (גם עלי בייבי), פלפל, מלון, אפרסק, משמש. את מתארת צריכה גבוהה של ירקות ויכול להיות שזה מביא אותך מעל הגבול העליון של ההמלצה לויטמין A. ההמלצה היומית היא ל - 700 מק"ג והגבול העליון הוא 3000 מק"ג. לדוגמה 1 כוס של גזר מבושל מכילה כמות בטא-קרוטן השווה ל - 1000 מק"ג ויטמין A. ייתכן ואכן יש כרגע בעיה בפינוי של הויטמין בכבד. לשם כך רצוי לפנות לרופא (עדיפות לגסטרואנטרולוג), שיבדוק אותך ואת הצבע שאת מתארת על כפות ידיך ורגליך. במידה ואכן יש בעיה בתפקוד הכבד, רצוי שהרופא ישקול מחדש את הטיפול התרופתי שלך, ואזי מומלץ גם לפנות לייעוץ תזונתי אישי אצל דיאטנית על מנת להפחית את כמות הקרטנואידים שאת אוכלת.