תוספת סידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/05/2005 | 12:39 | מאת: עמית

אני עוסק בכושר אינטנסיבי ,ישנה המלצה לצריכה של לפחות 1000 מ"ג סידן ביום היום אני מקבל את עיקר תוספת הסידן ממאכלי חלב,כולל גבינה צהובה האם תוכלו להמליץ על אפשרויות נוספות לקבלת מנת הסידן היומית?

עמית שלום! סידן מצוי בכמות הגדולה והזמינה ביותר לגוף במוצרי חלב. ממוצרי החלב, הגבינות הצהובות והקשות הן העשירות ביותר. כמובן שניתן להעלות את הצריכה על ידי בחירה של מוצרי חלב המועשרים בסידן (חלב, גבינות רכות). מומלץ לאכול כ - 2-4 מנות ביום של מוצרי חלב. מנה = 1 כוס חלב, גביע לבן/יוגורט/מעדן חלב, 100 גר' גבינה רכה (כ - 2 כפות גדושות), 50 גר' גבינה קשה (כ - 1 פרוסה). גם סרדינים מכילים הרבה סידן (בעצמותיהם...). מזונות נוספים הידועים כעשירים בסידן הם ממקור צמחי: כרוב, ברוקולי, שומשום (טחינה), שקדים, אגוזי לוז, תאנים ומשמשים מיובשים. הספיגה ממקור צמחי אינה יעילה במיוחד ולכן לא כדאי להתבסס עליהם כמקור עיקרי לסידן. לאחרונה קיימים מזונות נוספים המועשרים בסידן כמו לחמים וקרקרים. מקווה שנתתי לך מגוון מספיק רחב. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית