קפה נטול קפאין
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, מבקש לדעת מה מידת הסיכון בשתייה של קפה נטול קפאין. במיוחד בקשר למי שעבר צינתור בגיל צעיר. יש דעות שבתהליך הזיקוק של הקפה נוצרים חומרים מסוכנים. ( ברזל וכד.) תודה
מוניה שלום! אני לא מכירה את הסכנות שאת מתארת בצריכת קפה נטול קפאין. מבדיקה שעשיתי לגבי המרכיבים התזונתיים, אין עליה דרמתית באף מרכיב בין קפה רגיל לנטול קפאין, להיפך, יש ירידה כמעט בכל המרכיבים, כולל ברזל. חשוב לומר שאין גם סכנה בצריכת קפה רגיל וקפאין במשקאות ומזונות אחרים, אם היא נעשית במידה (2-3 כוסות ביום), זאת על פי עמדת משרד הבריאות בעניין. במקרים של סיכון לשבץ ומחלות לב, יש המלצה להפחית השימוש לכמות שציינתי ולעיתים אף פחות מכך. לכן, דעתי היא שאם מדובר בכמות קטנה, ניתן להשתמש בקפאין. בכמויות גדולות, יש להעדיף נטול קפאין. בכל מקרה, רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל שמכיר את כל בעיות מחלת הלב בנוסף לטיפול התרופתי ויכול לתת המלצה נכונה ומתאימה. בברכה, נועה