תזונה ודרבון הקוגניציה..

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/05/2005 | 17:16 | מאת: שירה

אני מאובחנת כ-ADD, הפרעת קשב וריכוז. נוכחתי לדעת, שההתפתחות הקוגנטיבית שלי מאוחרת מהמקובל. היכן אפשר למצוא מאמר או רשימה של כל הירקות והפירות שגדלים בארץ והמרכיבים בהם שתורמים ומחזקים קוגניציה אצל מבוגר (29). תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שירה שלום! ראשית אני שולחת לך חומר קריאה מעניין, מצאתי רק באנגלית: http://www.umm.edu/altmed/ConsConditions/AttentionDeficitHyperactivityDisordercc.html#NutritionDiet בעיקרון, כמובן שרוב ההתייחסות המקצועית היא לילדים אבל גם במקרה של מבוגרים, שווה לנסות. יש מס' תאוריות לגבי רגישות יתר למזונות מסויימים אשר היא הגורם המרכזי להפרעה. מדובר באופן כללי בעיקר על רגישות לסוכר ובאופן ספציפי יותר, אלרגיות למזונות כמו חיטה, תירס, סויה, חלב, בוטנים, צבעי מאכל ועוד. ניתן לפנות לדיאטנית ולבצע דיאטת אלמינציה בה בעצם מורידים בשלב ראשון את כל המזונות החשודים ומוסיפים אותם חזרה בהדרגתיות, תוך בחינת התגובה להם. זו דרך בדוקה לבודד את המזונות הבעייתיים, במידה ויש כאלה. נושא נוסף שעולה הוא כמובן הקפדה על תזונה טובה ומאוזנת, שאין בה חסרים העלולים להתבטא בתופעות דומות. לאחרונה נמצא מחסור בחומצות שומן חיוניות ב % גדול מהסובלים מ ADD/ADHA . ההמלצה היום היא בעיקר לשים דגש על חומצות השומן ארוכות השרשרת מסוג אומגה 3 - DHA ו - EPA שלהן חלק מבני חשוב לתפקוד מוחי תקין. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית שתעשה לך הערכה מסודרת ותוכנית טיפול אישית מתאימה. בברכה, נועה

17/05/2005 | 13:56 | מאת: שירה

לפני שאני פונה לדיאטנית קלינית.. אני שאלתי מלכתחילה איך אוכל להשפיע (לדרבן) את הקוגניציה. השאלה היא האם ADD הווה אומר קוגניציה (ופעילות תקינה של המוח, כמו שכתבת)?, הרי הקוגניציה היא לאו דווקא התפקוד היחיד של המוח. תודה.

מנהלי פורום תזונה קלינית