פירות לתינוקת בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/05/2005 | 17:56 | מאת: נינה

שלום רב, יש לי בעיה והייתי מאוד רוצה שאמהות או רופא תעננה לי על הבעיה. ביתי נטלי בת 6 וחצי חודשים מפותחת וגדולה מתחילה לאכול פרי כל יום. אני רוצה לתת לה תפוח ואגס בהתחלה בלבד, אין היא אלרגית עליהם כי כבר ניסיתי. הבעיה היא שבמיקסר הפרי לא נטחן ונשארות חתיכות ואני חייבת להוסיף מים קצת כי הסכינים לא חותכים את הפרי והפירות לא מסתובבים במיקסר אבל מה שקורה זה שהמנה לא טעימה בכלל כי יש בה מים וגם הויטמינים הולכים ושנית נשארות המון חתיכות קטנות של פרי ואי אפשר להאכיל את ביתי ככה. איך לתת לה את הפרי? והאם גרבר הוא טוב כמו פרי טרי? אשמח לתגובה מהירה או למי לפנות. יעל אמא מרעננה

16/05/2005 | 21:13 | מאת: מאור השחר

שליטה טובה יותר על הטחינה. אפשר להשתמש גם במעבד-מזון, בוודאי תמצאי בו מספיק סכינים שמתאימים לתפוחים. מנסיוני כאב לשניים, הילדים אוהבים יותר פירות רכים ומתוקים יותר כמו בננה, אפרסק בשל וכדו'. לדעתי (הלא מקצועית) אל תתאמצי מידי להאכיל את בתך מאכלים שאינם ערבים לטעמה, כי כך תשניאי עליה את האכילה כולה. בהצלחה! הידעת שהמשיח קרוב מאוד, ואולי אפילו יגיע היום?!

17/05/2005 | 14:02 | מאת: ליטל להב

הי נינה מצטרפת להמלצתו של האב המאושר (-: בלנדר מוט או בלשון העם בלנדר מקל יפתור לך את הבעיה. המכשיר זול ויעיל. בהצלחה עם הפרות ועם התינוקת.

נינה שלום! בהמשך לתשובתה של ליטל, בהחלט ניתן להשתמש בגרבר. הוא בטוח לשימוש ומתאים מבחינת המרקם לשלבים הראשונים. לגבי בננה, ההמלצה היא להשתמש רק בגרבר ולא לנסות לטחון לבד. המרקם שמתקבל מסוכן ועלול להשאף לקנה. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית