יין בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/05/2005 | 23:58 | מאת: נילי

כחלק ממאבק בכולסטרול אני שותה מידי פעם יין....קראתי שבתקופת ההריון עדיף שלא...האם זה נכון גם לגבי צימוקים, ענבים, תרכיז רימונים או דובדבנים? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

נילי שוב שלום! לא מצאתי התייחסות של משרד הבריאות אבל בהחלט אלכוהול לא מומלץ בהריון. לכן בהחלט רצוי לשקול מקורות אחרים לאנטיאוקסידנטים. ציינת נכון מיץ רימונים (הכי טוב סחוט טרי), ירקות ופירות בצבעים שונים (אדומים, כתומים, ירוקים, סגולים) בקליפתם, תה ירוק, שוקולד מריר (!), שום, שמן זית ועוד. רציתי לציין בפנייך עוד המלצה חשובה לטרימסטר השלישי והיא לקחת תוסף אומגה 3 המכיל DHA בכמות של 300-400 מ"ג, באופן יומי. המלצה זו חשובה גם לתקופת ההנקה. מדובר בחומצות שומן הכרחיות לבניית המוח ותפקודו התקין. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית