בשר על האש
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
יש אנשים שאוהבים את הבשר כשהוא לא צלוי מספיק ועדיין אדום מבפנים, האם אין בזה בעיה בריאותית?
רפי שלום! הבעיה שעלולה לתרחש היא זיהום. אם הבשר אינו עשוי דיו, ייתכן ועדיין קיימים בו חיידקים הגורמים לזיהום. בעיה זו רלוונטית לאלו שמערכת החיסון שלהם אינה בתפקוד מלא (תינוקות ופעוטות, נשים בהריון, מס' מחלות ומצבי בריאות שונים). על פי ההנחיות של משרד הבריאות, הטמפ' הפנימית של המזון צריכה להיות 70-75 מעלות צלזיוס. לא מומלץ להשתמש בשינוי בצבע כאינדיקציה. אמנם זה לא מאוד ישים אך הם ממליצים על שימוש במדחום מיוחד הבודק את טמפ' הבשר הפנימית. בנוסף, הדרך הטובה ביותר למנוע זאת היא להקפיד על קניית בשר עם תו וטרינרי ושמירה על הובלה ואחסנה בטוחה, מה שימנע התפתחות חיידקים מלחתחילה. אני שולחת לך קישור לאתר של משרד החקלאות האמריקאי שמספק מידע רב בנושא: http://www.fsis.usda.gov/Fact_Sheets/Barbecue_Food_Safety/index.asp בברכה, נועה