What comes in must go out
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב. שמתי לב שמאכלים אחדים שילדתי אוכלת (כמו למשל-גרעיני תירס או חצאי דובדבנים) מגיעים לחיתול שלמים לגמרי. האם יש להם ערך תזונתי כלשהו? תודה רבה.
שלום לך! לא ציינת את גילה של בתך אך לפי החיתול אני מבינה שהיא עדיין פעוטה (או תינוקת?). תינוקות ואף פעוטות עלולים שלא ללעוס הייטב את מזונם (ותירס, האמן לי, הם לא לועסים אלא בולעים בשלמותו). תהליך עיכול המזון (כלומר פירוקו למרכיבים בסיסיים הנספגים לדם) מתחיל בלעיסה. יש פירוק פיזי התחלתי של המזון ותחילת הפרשה של אנזימי פירוק ברוק. מזון שאינו עבר את התהליך הזה, יכול לעיתים לעבור את כל מערכת העיכול, ללא יכולת להמשיך את פירוקו. בבוודאי שיש למזון הבסיסי ערך תזונתי, אך אם הגיע לטיטול בשלמותו, משמע שהוא אינו נוצל ע"י מערכת העיכול. הגעת מזון בשלמותו לסוף המערכת, הוא סימן ורמז עבה שזה מוקדם מדי לתת לילד את המזון הזה... יוצא דופן הוא מצב מחלה המלווה בשלשול שהרי אז יש מעבר מזון מהיר מדי במערכת וזה אופייני למצב המחלה שחולף. מקווה שסיפקתי תשובה לשאלתך. בברכה, נועה