ויטמינים ומינרלים בבישול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/05/2005 | 18:22 | מאת: סיון

שלום רב אינני יודעת אם זה המקום לשאול אבל אנסה, אני נוהגת להשתמש בסיר לחץ לבישול ובמיוחד למרקים , כידוע סיר הלחץ הוא מצויין לחיסכון בזמן וכסף ורציתי לדעת האם אני הורסת בלחץ את כל הדברים הטובים שבירקות ובבשר וכולי? ומה לגבי בישול רגיל שזמן הבישול הוא יותר מסיר לחץ אבל לא בלחץ דומה.... אשמח לקבל תשובה בתודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה
31/05/2005 | 21:10 | מאת: שני

נראה לי שככל שזמן הבישול קצר יותר כך נהרסים פחות ויטמינים!! בכל מקרה נראה לי שרק ויטמין C נהרס בבישול וגם ויטמינים B רגישים לחום. מה אומרת הדיאטנית?

סיון שלום! יש ויטמינים שמאבדים מפעילותם בתנאי חום. כנ"ל בחשיפה לחמצן או אור. לכן ההמלצה היא לגוון, לא רק ירקות מבושלים, גם טריים, גם כאלה בקליפתם (שלא נחשפו לחמצן ואור). לגבי מינרלים, הם בד"כ משתחררים למי הבישול אך אינם נהרסים. אם מקפידים להשתמש במי הבישול ולא משליכים אותם, אז אין כל איבוד. בתאבון, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית