עודפי מתכות בדגי ים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/06/2005 | 07:29 | מאת: דגון

שלום למשיבות שמעתי וקראתי המלצות על התועלת שבצריכת דגי מעומק הים הצפוני, אולם לא יותר מפעמיים- שלוש בשבוע, מחמת החשש להצטברות מתכות רעילות. שאלתי: האם השימוש במים, בהם בושלו הירקות, פעמים נוספות במשך השבוע, מגביר את החשש לנזק כנ"ל? או שהמתכות הרעלות אינן מצויות במים בהם בושלו הדגים? בתודה מראש על התשובה המלומדת שבת שלום דגון

לקריאה נוספת והעמקה

דגון שלום! אני לא בטוחה שהבנתי את שאלתך. האם אתה מעוניין להשתמש שימוש חוזר במים בהם בושלו הדגים? או מים שבהם בושלו ירקות? אין לי מידע האם המתכות הרעילות עוברות למים הבישול. למיטב הבנתי, לא. הן אמורות להאגר ברקמות הדג (שריר, שומן, איברים פנימיים). מקווה שעניתי על מבוקשך, בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית