ילדים וסוגי שומן רצויים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/06/2005 | 10:50 | מאת: מורין

שלום רב, למרות נסיונותי להקפיד על תזונה נכונה ככל הניתן לבני בן השנתיים, הרי שאני כבר מבולבלת לגמרי בנושא סוגי השומן המומלצים: 1. באיזה שמן רצוי לטגן חביתה - קנולה? חריע? שמן זית? 2. ומאידך - בחמאה יש אלמנטים תזונתיים חשובים, האם יתכן שרצוי דווקא לטגן בחמאה? (בהנחה שהיא לא נאכלת בשום צורה אחרת) 3. האם יש חשיבות באכילת אבוקדו, או שאין בכך ערך תזונתי מיוחד? אשמח לקבל תשובה ולהבין סוף כל סוף מה כדאי לעשות... תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

מורין שלום! דבר שחשוב לזכור לגבי ילדים (לעומת מבוגרים) הוא שלא מגבילים אותם בכמות השומן. % גדול מהקלוריות שילדים צורכים צריך להיות משומן היות וזהו מרכיב חשוב ביותר לבניית תאי הגוף ובמיוחד תאי המוח. בנוסף זהו מקור טוב לויטמינים מסיסים בשומן החיוניים לגוף. לגבי הסוג, ההמלצות דומות למבוגרים. שמן המומלץ לטיגון ולתוספת הוא שמן זית או קנולה. האחרים שציינת אינם מומלצים. אני לא מוצאת סיבה טובה למה לטגן בחמאה (למעט הטעם...). מוצרי מזון עשירים בשמן שהינם מומלצים גם הם (לפי יחסי חומצות השומן שבהם), הם אבוקדו, וטחינה וגם דגי ים צפוני (מכילים אומגה 3). פחות מומלצים הם אלו שמקורם בשומן מן החי, שומן רווי וכולסטרול - מרגרינה, חמאה, מיונז וכדומה. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית