יציאות מרובות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום לך: רצית לארגן את הענינים שלי אוקיי :בתקופה האחרונה הבחנתי בכך שכל פעם שאני שותה מעט חלב עם נס-קפה תוך פרק זמן קצר אני רצה לשירותים והייתי מגיעה לפעמים ל4- יציאות ליום הרבה מאוד גזים ובטן תפוחה .רופא גסאטרו המליץ להוריד לגמרי מוצרי חלב לאור רגישות ללקטוז בדיקה שנעשתה לפני שנים אך השנים גרמו לי לשכוח שאצטרך לשמור כל החיים!! אוקיי מדוע הקיבה שיוצאת מאוד חריפה וגם הגזים תובנוסף אם אפסיק מוצרי חלב מהאם הסידן? בדיקת קולוסקפיה לאור פוליפים במשפחה מה תזונה חילופית לחלב ולסידן אני לא צריכה תזונאית שתסביר לי מערך מרכיבי המזון החדשים ללא חלב? אנא עזרתך ותשובתך לאור המידע לעיל אשמח לשמוע ממך -תודה לך
מירוש שלום! שוב לא הבנתי לגמרי את דברייך (היה עוזר אם היית כותבת עם פיסוק). בכל זאת אנסה לענות לך. לקטוז הוא סוכר החלב. הוא מצוי בעיקר בחלקו המימי של החלב. ככל שמוצר החלב מוצק יותר, הוא מכיל פחות לקטוז. מזונות שמכילים כמות לקטוז יחסית גבוהה - חלב ומשקאות חלב, מעדנים וגבינות רכות. כמות לקטוז נמוכה יותר (עד אפסית) - גבינות חצי קשות וקשות. בלבן ויוגורט אמור להיות פחות לקטוז כי החיידקים הפרוביוטים מפרקים אותו. יש כמובן גם חלב נטול לקטוז שניתן להשתמש בו כתחליף. יש יכולת ספיגה מינימלית של לקטוז שגם אנשים כמוך יכולים לסבול. אם צורכים מוצרי חלב במתינות (ומחלקים למנות קטנות לאורך היום) לא אמורות להיות תופעות. ההמלצות למניעת מחסור בסידן הן לצרוך 3-4 מנות חלב ביום. אם תקפידי שהם יהיו ממקור דל לקטוז, לא תהיה לך בעיה בעיכול ולא בעיה של מחסור. אפשרות נוספת היא לרכוש את האנזים המפרק את הלקטוז (ושנמצא בחוסר בגוף) - לקטאז. הוא מגיע בצורת אבקה שניתן לפזר על מוצר החלב לפני אכילתו, או קפסולות שלוקחים עם האכילה.אם עדיין נותרו דברים לא ברורים, כמובן שניתן לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ. את יכולה לבקש הפניה מהרופא שנתן לך את ההנחיה. מקווה שעניתי לך על שאלותייך. בברכה, נועה