נסקפה בטעמים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/06/2005 | 19:40 | מאת: dena

שלום רב, יש לי כמה שאלות, אשמח אם תענו לי, 1- האם נסקפה ( האבקה עצמה) היא ללא קלוריות גם אם היא בטעמים מסויימים כמו בטעם וניל או אגוזים?? ( הכוונה היא האם מתייחסים לנסקפה בטעמים שונים כמו קפה או כמו שוקו שהוא כן יש בו קלוריות)??? 2- האם השכבה העליונה שמוצאים בספל החלב אחרי זמן קצר מחימומו הוא בעצם שומן, האם הסרת שכבה זו היא בעצם כאילו הסרת חלק מסוים מהשומן שיש לנו בחלב?? 3- למה אומרים שאבקת "מרק עוף" שמוסיפים למרק או לאוכל כשמבשלים משמינה למרות שיש בה מעט מאוד קלוריות וגם אין בה שומנים? האם אתם ממליצים להוסיף לאוכל גם בזמן דיאטה? תודה רבה...

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום! 1. בנס קפה רגיל אין כמעט קלוריות. האבקות בטעמים בד"כ מכילות סוג של המתקה ולכן מכילות יותר קלוריות. אפשר לבדוק על האריזה ולקבל תשובה ברורה. אלמנט נוסף שתורם לערך הקלורי הוא כמות החלב שמוסיפים. אם על חלב מלא (או אבקת חלב בתוך מיקס אבקת הקפה), כמובן שזה מכיל יותר קלוריות מאשר תוספת קטנה של חלב למים הרותחים. 2. השכבה העליונה של חלב מורתח (קרום) היא חלבון שעבר שינוי מבני בגלל החימום (דנטורציה), כמו לבן של ביצה שמתקשה בחימום. בכל מקרה מדובר בכמות זניחה של קלוריות שאין טעם להתעמק בה. 3. לא יודעת איפה שמעת את ה"אימרה" הנ"ל לגבי אבקת מרק. ההמלצה להפחית בשימוש באבקות מרק היא לא בגלל קלוריות או שומן אלא בגלל תכולת נתרן גבוהה שאינה מומלצת לכלל האוכלוסיה. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית