לא ייאמן, ויטמין C, מי יכול להסביר?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
עד כמה שאני יודע, ויטמין C נהרס בחום גבוה והוא נמצא רק בירקות ופירות... אז איך אפשר להסביר את הרשימה שנמצאת באתר הרשמי של משרד החקלאות האמריקאי שבקישור, אשר טוען שויטמין C מצוי בצ'יפס תפוחי אדמה, בהמבורגר, בעוף, במקרוני ובעוד מאכלים לא הגיוניים. http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/Data/SR17/wtrank/sr17w401.pdf
דרור שלום! הקישור שצירפת הוא ממשרד החקלאות האמריקאי והוא מפרט את כל המזונות שנבדקה תכולתם התזונתית ומדרג אותם מבחינת תכולת ויטמין C, מהגבוה לנמוך. וודאי שמת לב שתכולת ויטמין משמעותית (מעל 10 מ"ג, כאשר ההמלצה היומית לצריכה היא 60 מ"ג) נמצאת רק בכ - 10% מהמזונות ברשימה, וברבים מהם 0 מ"ג או קרוב לכך. ויטמין C אכן נמצא בפירות וירקות (וגם בדגנים) ופעילותו נפגעת ככל שהמזון מעובד יותר. עדיין, ניתן למצוא תכולת ויטמין C בצ'יפס כי הוא קיים בתפו"א ולא "נעלם". במזונות מעובדים נוהגים לעיתים להוסיף ויטמין C כחומר משמר (ח' אסקורבית) וגם זו יכולה להיות סיבה לנוכחותו במזונות " לא הגיוניים". מקווה ששנושא קצת יותר ברור לך עכשיו... בברכה, נועה