אכילת חסה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/06/2005 | 11:00 | מאת: שושי

שלום לדיאטנית, אני (60) אוכלת יום יום הרבה חסה בין- 8-9 עלים גדולים. קראתי שבחסה יש הרבה ויטמין K, שהוא גורם לקרישיות של הדם. אם זה כך, אז האם עלי להפסיק או להפחית מהכמות. ומה האמת? הרי החסה היא בריאה מאוד.בתודה שושי

שושי שלום! ויטמין K הוא אכן פקטור (אחד מני רבים!) בתהליך קרישת הדם. כיום, האוכלוסיה היחידה המוגבלת בצריכת ויטמין K, הם חולים הנוטלים את התרופה קומדין. כאשר יש חשיבות מכרעת לאיזון רמת הקומדין בדם, הויטמין עלול להפריע בכך. גם חולים אלו אינם מוגבלים באופן מוחלט. חשוב לציין שויטמין זה גם מיוצר באופן טבעי ע"י המיקרופלורה במעיים, כך שדי קשה לשלוט על הכמות המדוייקת שמגיעה לדם. לכן שושי, אם אינך נימנת עם הקבוצה שציינתי, אינני רואה סיבה שתוותרי על החסה! בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית